Blog Bloze Kriekske

November 6, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Beco Soleil versus Baby Björn

Een vergelijking tussen de Baby Björn, een drager die je in de meeste babyzaken vindt en onze Beco Soleil.
Ik heb het al eerder over ergonomisch dragen gehad, maar nu wil ik je aan de hand van foto’s eens het verschil tussen type “babybungel” en ergonomische drager laten zien.
Een foto spreekt nu eenmaal meer dan duizend woorden. En ik wilde zelf ook wel eens ervaren hoe het is om met een Baby Björn te dragen.

Mijn dochtertje is 1,5, ze is aan de kleine kant, ik gok nog geen 80 cm, ze zal ergens rond de 10 kilo wegen.
Een gewicht dat ik in een goede draagdoek of drager nog gemakkelijk draag, ik draag haar daarin dagelijks, en ik ben echt geen type bodybuilder.

Het grote verschil tussen deze dragers, wat je goed kunt zien op de foto is de breedte van het lijfje. Beco Soleil breed (onderop), versus Baby Björn smal (bovenop).

Baby Bjorn versus Beco Soleil

Dan een foto met mijn dochter in de Baby Björn, op de buik. Je kunt goed zien dat haar beentjes niet goed worden ondersteund, ze hangen recht naar beneden en bungelen.
Wat je eigenlijk wilt is een goede ondersteuning van de heupen, je verkrijgt dit door een ondersteuning van de benen van knieholte tot knieholte. Je zal dan een meer zittende houding krijgen waardoor er niet, zoals nu, teveel spanning op het heupbot komt.

Zelf vindt ze het nog wel leuk om zo even te bungelen, maar ik vraag me af hoe mensen hier überhaupt mee kunnen dragen.
Het hele gewicht trekt aan mijn nek en de banden snijden in mijn hals. Het gewicht draag je vooral met het bovenste gedeelte van je rug, je hebt daardoor de neiging om te gaan compenseren en achterover te leunen. Het is verre van comfortabel voor mij en op langer termijn denk ik ook niet dat ik mijn dochter hier een plezier mee doe.


Dan mijn dochter in de Beco Soleil op de buik. Je ziet gelijk het verschil bij de beentjes, die worden nu ondersteund van knieholte tot knieholte. Ze zit dan in de mooie ergonomische M-houding met de knieën hoger dan de billen.

De gewichtsverdeling is ook vele malen fijner. Het gewicht wordt in de deze drager verdeeld over beide schouders en over de heupen. Wat een verschil!
Alhoewel ik al overtuigd drager ben en mijn kinderen altijd draag, had ik nog niet ervaren hoe het is om met een niet-ergonomische drager te dragen. Ik kan je verzekeren dat dat een verschil is van dag en nacht.

En wat zo heerlijk is aan deze drager en dat is echt een plus als je lang wilt gaan dragen, is dat je met de Beco Soleil ook kan rugdragen. Want eerlijk is eerlijk, ik draag mijn dochter met deze leeftijd eigenlijk altijd alleen nog maar op de rug. Ik heb daardoor nog meer mijn handen vrij en op mijn rug kan ik gemakkelijker zo’n gewicht bij me dragen.
En voor haar is dit ook het lekkerste plekje wat er is. Het is vertrouwd en al snel nestelt ze zich tegen mij aan en ze is binnen 5 min. vertrokken naar dromenland.

Dragen is altijd fijn en gezellig, maar in een goede drager zul je er nog veel mee plezier aan beleven. Nog niet overtuigd? Ik nodig je uit om het verschil te komen ervaren!

Share

April 3, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Beco Soleil

Het is zover! De nieuwe Beco Soleil, de opvolger van de geliefde Beco Butterfly II, is gelaunched. Beschikbaar vanaf begin mei!

 

Share

March 11, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Draagdoek of draagzak?

Wij krijgen nog weleens de vraag of je voor een draagdoek of draagzak/ergonomische drager moet kiezen. Daar kunnen wij geen eenduidig antwoord op geven, het ligt helemaal aan je eigen wensen.Zie je op tegen het knopen van een draagdoek, dan is een draagzak een goede keus. Hij is gemakkelijk in gebruik, je doet hem snel om en klikt hem vast met gespen.

Je kan met een ergonomische draagzak op je buik- en rugdragen en met sommige modellen kan je ook heupdragen. De modellen die wij verkopen verdelen het gewicht niet alleen over de schouders maar ook over de heup, waardoor je er ook nog goed een peuter in kan dragen.
Qua vormgeving en draagcomfort zijn ze vaak te vergelijken met een hiking-rugzak. Je draagt het gewicht dicht tegen je aan, brede verstevigde schouderbanden die makkelijk zijn te verstellen en een brede heupband die je gemakkelijk vastklikt.

Alle banden zijn te verstellen, en eenmaal ingesteld kun je dit zo laten en hem een volgende keer zo weer gebruiken. Nadeel daarvan is dat als je de draagzak met je partner gebruikt, je hem soms opnieuw in moet stellen.

Onze modellen zijn allemaal lichtgewicht en klein op te vouwen, je steekt hem daarom makkelijk mee in je tas.

En dan de draagdoek. Veel mensen kiezen voor een draagdoek omdat ze het er nu eenmaal mooier uit vinden zien. Een draagdoek heeft iets knus, je kindje zit heerlijk geborgen en de keus in draagdoeken is eindeloos.
Met een draagdoek heb je oneindig veel knoopmogelijkheden op buik, heup en rug. Nadeel daarvan is dat het knopen van een doek wat meer vaardigheid en oefening vraagt. Je zult er wat meer tijd in moeten steken om het knopen te leren, maar het is net als veters strikken, voor iedereen goed te leren.
Als je op ziet tegen het knopen, is het een aanrader om een draagconsult te volgen. Je leert de draagdoek dan op je juiste wijze knopen zodat het voor zowel baby als moeder, comfortabel draagt.
Doordat je de stof helemaal op maat aan kan spannen is een draagdoek het meest geschikt voor pasgeborene. Een doek past altijd!

Een draagdoek is lichtgewicht, klein opvouwbaar en bovendien ook te gebruiken als dekentje of kleedje. De keus in geweven draagdoek is groot, verschillende maten, verschillende materialen, verschillende patronen en kleuren. Voor ieder wat wils.

Kortom, de keus tussen een draagzak of draagdoek ligt helemaal aan je wensen. Een draagdoek is het meest veelzijdig maar vraagt ook de meeste oefening, zeker met rugdragen. Beheers je echter het knopen van de draagdoek dan heb je daarmee de meeste keus in draagmogelijkheden.

Een draagzak is qua draagmogelijkheden beperkter maar door het klik-systeem is het toegankelijker en zeker als je weinig draagervaring hebt makkelijker om mee te starten.

Heb je toch nog vragen, stel ze aan onze draagconsulent.

Share

Aanbieding van de maand

March 1, 2013 door Draagconsulent Esther | Geen reacties

10% korting op alle geweven draagdoeken!

gewevendoekenkorting

Share

February 21, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Draagworkshops Veenendaal

Draagworkshop

Draagworkshop

Elke 4e dinsdagavond van de maand is er, bij voldoende aanmeldingen, een workshop rekbare doek of geweven draagdoek in Verloskundig Centrum Veenendaal. Deze workshop is bedoeld voor de beginnende drager, geschikt voor ouders met kindjes tot 1 jaar, maar ook als je zwanger bent is het al leuk om deze workshop te volgen.
Je kunt je eigen rekbare doek meenemen of er een aanschaffen tijdens de workshop.

Het is mogelijk om een workshop te volgen voor een rekkende doek of geweven draagdoek waarmee we een basisknoop leren om je kindje op de buik te dragen. Deze knoop is geschikt vanaf de geboorte en zo lang te gebruiken als jullie beide fijn vinden.
De workshop kan je met je kindje volgen maar ook als je zwanger bent ben je welkom. We werken in kleine groepjes van 4-5 moeders/vaders.
We oefenen eerst met een speciale draagpop die het gewicht heeft van een echte baby. Lukt dat goed dan oefenen we verder met je eigen kindje. Uiteindelijk ben je in staat om zelf je kindje op een veilige en comfortabele manier te knopen en dragen.

Workshop elke 4e dinsdagavond van de maand  in het Verloskundig Centrum, bij voldoende aanmeldingen.

Adres:

Verloskundige Veenendaal
Verlaat 20G
3901 RG Veenendaal

Aanmelden kan via de webshop. Na aanmelding nemen we contact met je op.

Data 2013:

26 februari
26 maart
23 april
28 mei
25 juni
23 juli
27 augustus
24 september
22 oktober
26 november

Share

February 5, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Aanbieding van de maand.

Deze maand 10% korting op TULA baby en peuterdragers! geldig tot 28 feb!

Tula babydrager.

Share

February 5, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Ergonomisch dragen, wat is dat?

Wanneer is een drager ergonomisch te noemen. Waar wij bij Bloze Kriekske op letten is dat een drager voor zowel ouder als kind op de juiste wijze ondersteuning biedt en het gewicht goed verdeeld.

Voor je kindje zal dat een zittende houding zijn met ondersteuning van knieholte tot knieholte en waarbij de knietjes hoger worden gedragen dan de billen.
Er zijn dragers op de markt waarin je kindje in een soort harnasje hangt, ik vergelijk het vaak met een parachute-broekje. Je kind bungelt meer in zo’n soort drager dan dat het ondersteund wordt. Niet een draagwijze die comfortabel is voor langere tijd.
Bijkomend voordeel voor de ouders van een actieve zittende houding, is dat het draaggewicht ook een stuk lichter aanvoelt doordat je het gewicht meer om je heen draagt dan dat het aan je hangt/trekt.
Vooral bij jonge baby’s is het heel belangrijk om het ruggetje goed te ondersteunen maar ook de natuurlijke bolling van de rug te behouden. Dus geen harnasje waarin je kindje met een recht rug wordt gedragen maar een strak geknoopte doek of goed passende draagzak waarin je baby met een bolle rug zit en de knietjes lekker hoog.

Onderstaande afbeelding laat je het verschil goed zien. Links een drager waarbij het gewicht merendeel aan je schouders hangt, het hangt heel laag waardoor het veel zwaarder aanvoelt. Het kindje hangt met een rechte/holle rug en het kruis is te smal waardoor de beentjes bungelen. Deze moeder moet een verschrikkelijke pijn in haar rug krijgen en ook voor het kindje zal het niet een houding zijn die prettig is voor langer dan een paar minuten.

Rechts kunt je mooi zien wat de juiste houding is. Je baby lekker hoog zodat je je kindje makkelijk een kusje kan geven. En hoog dicht tegen je aan verdeelt het gewicht ook beter waardoor het lichter aanvoelt. De beentjes hoog opgetrokken en het ruggetje mooi bol in een houding waarin we allemaal wel de hele dag gedragen willen worden.
Voor de ouder wil je een goede verdeling van het gewicht over beide schouders en rug  en eventueel op de heup zodat ook jij de hele dag wel je kindje bij je zou willen dragen.

Links alles behalve ergonomisch, rechts comfortabel voor zowel ouder als kind.

Ergonomische draagzakken zijn er in verschillende modellen, sommige zijn gelijk geschikt vanaf de geboorte, sommige passen beter als je kindje al wat groter is en sommige zijn speciaal voor peuters.
Een draagdoek kun je op verschillende manieren knopen en is passend te maken van baby tot peuter. Een rekkende draagdoek zal je vooral gebruiken tot ongeveer 1 jaar, een geweven draagdoek kun je veel langer gebruiken.

Twijfel je over wat de beste oplossing voor jou is, neem dan contact met ons op. Onze draagconsulent denkt graag met je mee.

Share

February 3, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Een dag in het leven van een draagmama.

Van de week deed ik voor een kennis de deur open terwijl ik mijn negen maanden oude dochtertje op mijn rug had geknoopt in een draagdoek. Ik had haar net daarvoor in de draagdoek geknoopt omdat ze een beetje moe begon te worden.
Terwijl we een kopje thee drinken valt mijn dochter rustig in slaap en als deze kennis na een uurtje weggaat ligt ze nog steeds heerlijk te snurken op mijn rug.
“Zit ze nou de hele dag op je rug?”, krijg ik als vraag.
Ik ben ietwat verbaasd, want natuurlijk zit ze niet hele dagen op mijn rug. Net als andere baby’s wil mijn baby ook de wereld verkennen en brengt ze ook heel wat tijd door met tijgeren door de kamer op zoek naar dingen die eetbaar zijn/lijken ;-) .

Maar wanneer draag ik dan wel. 20130103_155240
Overdag doet mijn dochter eigenlijk alle slaapjes in de draagdoek. Ze is dat al zo gewend, dat zodra ik haar in de draagdoek knoop, ze haar duimpje al in haar mond doet en zich tegen me aan nestelt. Terwijl ik haar op mijn rug slinger heeft ze dikke pret, en zodra ze een pluk van mijn nekhaar te pakken heeft in combinatie met haar duim heb ik als snel een snurkend meisje op mijn rug.
Ondertussen rommel ik wat in huis of werk achter de computer.

Een draagdoek is bij ons het enige vervoermiddel als we te voet zijn. Een kinderwagen hebben we nog niet gemist, dus ook als we de deur uitgaan voor een boodschap gaat ze weer in de doek.
Gaan we met de auto of  fiets weg dan knoop ik nu met dat vieze weer de draagdoek thuis al vaak voor. Ik gebruik daar tegenwoordig vaak de rekkende doek van Je Porte Mon Bebe voor. Eenmaal thuis voorgeknoopt kan ik mijn dochter op de plaats van bestemming snel in doek stoppen, ideaal.
Zo stop ik haar snel in de doek als we haar zus ophalen bij school en heb ik gelijk mijn handen vrij om de oudste te helpen.

Eind van de dag als ik ga koken dan is het ook een heerlijk moment om te dragen. Kinderen zijn op het eind van de dag vaak al wat moe en niets is zo fijn om even vanaf je moeders rug toe te kijken hoe er in de potten wordt geroerd.

De ene dag draag ik meer dan de andere, maar een hele dag zonder dragen komt eigenlijk niet voor. Daarvoor genieten we er beide teveel van.

 

Share

February 3, 2013
door Draagconsulent Esther
Geen reacties

Bloze Kriekske blogt.

Welkom op ons blog. Hier houden we je op de hoogte over babydragen en de producten van Draagdoekenwinkel – Bloze Kriekske.

Share